Welkom Energie opzeggen

Laat ons jouw lidmaatschap netjes opzeggen en bespaar kosten. Wij zorgen voor jouw opzegging, met zorg.

Welkom Energie opzeggen

Je gaat verhuizen of wil gewoon overstappen naar een heel nieuw energiebedrijf, dan zal je het vorige contract moeten opzeggen. Voorheen deed je dat vaak op het kantoor van de energieleverancier zelf, maar tegenwoordig gaat alles schriftelijk of per mail. Maar hoe ga je het dan allemaal netjes opzeggen? Bovendien zijn er verschillende bedrijven waar je energie kan afnemen. Wil je alles opzeggen of alleen dat ene energiecontract, zodat je alles bij dezelfde kan onderbrengen? Wellicht heb je wel een energiecontract afgesloten via een verkoper van energie die het niet zelf opwekt of levert, maar wel inkoopt en verkoopt. Dat vraagt weer een ander soort manier van opzeggen dan wanneer je bij een energieproducent/leverancier het contract van het energiebedrijf opzeggen wilt. Wat de reden ook is en bij welk bedrijf je uiteindelijk je energiecontract hebt afgesloten, het is heel gemakkelijk om over te gaan tot opzeggen via ons. Laat ons Welkom Energie opzeggen, dan hoef jij alleen maar te genieten van energie via een beter contract of energieleverancier.

Overstappen van energieleverancier

Er zijn gevallen waarbij je helemaal niets hoeft te ondernemen als het gaat om het opzeggen van het energiecontract via de energiemaatschappij. Het is dan namelijk zo geregeld dat bij het overstappen van de ene naar een ander energiebedrijf de nieuwe maatschappij ervoor zorgt dat je oude contract wordt ontbonden. Dit doen zij, zodat je naadloos over kan gaan in het nieuwe contract en je niet eerst fysiek afgesloten en weer aangesloten hoeft te worden. De netbeheerder wordt door de nieuwe energieleverancier op de hoogte gebracht en zorgt er gewoon voor dat alles verder op rolletjes loopt. Jij zal dan hopelijk verder helemaal niets merken, behalve dat de rekening van een andere maatschappij afkomstig is. Let wel op dat dit niet voor alle soorten energiebedrijven hoeft te gelden, daarom is het altijd goed om de voorwaarden van een nieuw contract of het oude contract goed na te kijken. Helaas is het zo dat deze procedure vaak fout kan gaan. Om het zekere voor het onzekere te nemen, zeg je Welkom Energie op via Netjes Opzeggen, zo hoef je zelf niet na te denken en stil te staan bij deze zaken.

Welkom Energie opzeggen

Er zijn echter verschillende redenen waarom je wel een contract bij Welkom Energie opzeggen wilt. Bijvoorbeeld omdat je gaat verhuizen naar het buitenland en er geen adres meer overblijft in Nederland. Of omdat je op kamers hebt gezeten, maar nu teruggaat naar je ouders. Een andere reden kan zijn dat je gaat samenwonen en voor één huis slechts een energiecontract nodig hebt. Of je (groot)ouders gaan hun flat verlaten en verruilen deze voor een bejaardenwoning in een verzorgingstehuis. Een minder leuke reden is dat er iemand is overleden en er niemand in dat huis achterblijft. Zo zijn er vast nog andere redenen te bedenken waarom je niet overstapt, maar echt een energiecontract bij Welkom Energie opzeggen moet. Waar moet je dan beginnen? Bel je Welkom Energie of ga je mailen? En heb je alle gegevens wel paraat als je dan iemand aan de lijn krijgt. En wat zet je allemaal in zo een opzegbrief? Het is beter om je te focussen op de dingen die je moet regelen. Laat het opzeggen van het energiecontract bij Welkom Energie aan Netjes Opzeggen over.

Opzeggen is zo geregeld

Een energiecontract bij Welkom Energie opzeggen heb je via ons zo geregeld. Geef aan ons door om welke energiemaatschappij of energieleverancier het gaat, wat voor contract je hebt (regulier of juist energie uit wind, water of zon) en wij gaan er mee aan de slag. Zodra we je verzoek tot opzeggen binnen hebben, krijg je van ons een bevestiging dat we ermee aan de slag gaan. Daarna zorgen wij dat we contact hebben met Welkom Energie om het contract volledig (of gedeeltelijk, net wat van toepassing is) op te zeggen. Uiteraard houden we op de hoogte van de correspondentie. Zo laten we je weten wanneer Welkom Energie opzeggen is voltooid. Mocht het opzeggen onverhoopt en om welke reden dan ook niet lukken, dan zijn we altijd bereid dit nog een keer te verwerken. Soms zijn er slechts aanvullende gegevens nodig om de opzegging bij Welkom Energie af te ronden. Wanneer je wilt, kunnen we dus een tweede poging tot opzeggen ondernemen, zodat ook die rompslomp aan je voorbij gaat.