Energiebedrijf opzeggen

Je gaat verhuizen of wil gewoon overstappen naar een heel nieuw energiebedrijf, dan zal je het vorige contract moeten opzeggen. Voorheen deed je dat vaak op het kantoor van de energieleverancier zelf, maar tegenwoordig gaat alles schriftelijk of per mail. Maar hoe ga je het dan allemaal netjes opzeggen? Bovendien zijn er verschillende bedrijven waar je energie kan afnemen. Wil je alles opzeggen of alleen dat ene energiecontract, zodat je alles bij dezelfde kan onderbrengen? Wellicht heb je wel een energiecontract afgesloten via een verkoper van energie die het niet zelf opwekt of levert, maar wel inkoopt en verkoopt. Dat vraagt weer een ander soort manier van opzeggen dan wanneer je bij een energieproducent/leverancier het contract van het energiebedrijf opzeggen wilt. Wat de reden ook is en bij welk bedrijf je uiteindelijk je energiecontract hebt afgesloten, het is heel gemakkelijk om over te gaan tot opzeggen via ons. Laat ons het papierwerk doen, dan hoef jij alleen maar te genieten van energie via een beter contract of energieleverancier.

Overstappen naar andere energieleverancier

Er zijn gevallen waarbij je helemaal niets hoeft te ondernemen als het gaat om het opzeggen van het energiecontract via de energiemaatschappij. Het is dan namelijk zo geregeld dat bij het overstappen van de ene naar een ander energiebedrijf de nieuwe maatschappij ervoor zorgt dat je oude contract wordt ontbonden. Dit doen zij, zodat je naadloos over kan gaan in het nieuwe contract en je niet eerst fysiek afgesloten en weer aangesloten hoeft te worden. De netbeheerder wordt door de nieuwe energieleverancier op de hoogte gebracht en zorgt er gewoon voor dat alles verder op rolletjes loopt. Jij zal dan hopelijk verder helemaal niets merken, behalve dat de rekening van een andere maatschappij afkomstig is. Let wel op dat dit niet voor alle soorten energiebedrijven hoeft te gelden, daarom is het altijd goed om de voorwaarden van een nieuw contract of het oude contract goed na te kijken. Helaas is het zo dat deze procedure vaak fout kan gaan. Om het zekere voor het onzekere te nemen, zeg je energie op via Netjes Opzeggen, zo hoef je zelf niet na te denken en stil te staan bij deze zaken.

Energiecontract opzeggen

Er zijn echter verschillende redenen waarom je wel een contract met het energiebedrijf opzeggen wilt. Bijvoorbeeld omdat je gaat verhuizen naar het buitenland en er geen adres meer overblijft in Nederland. Of omdat je op kamers hebt gezeten, maar nu teruggaat naar je ouders. Een andere reden kan zijn dat je gaat samenwonen en voor één huis slechts een energiecontract nodig hebt. Of je (groot)ouders gaan hun flat verlaten en verruilen deze voor een bejaardenwoning in een verzorgingstehuis. Een minder leuke reden is dat er iemand is overleden en er niemand in dat huis achterblijft. Zo zijn er vast nog andere redenen te bedenken waarom je niet overstapt, maar echt een energiecontract wil opzeggen. Waar moet je dan beginnen? Bel je de maatschappij of ga je mailen? En heb je alle gegevens wel paraat als je dan iemand aan de lijn krijgt. En wat zet je allemaal in zo een opzegbrief? Het is beter om je te focussen op de dingen die je moet regelen. Laat het opzeggen van het energiecontract aan Netjes Opzeggen over.

Opzeggen is zo geregeld

Een energiecontract opzeggen heb je via ons zo geregeld. Geef aan ons door om welke energiemaatschappij of energieleverancier het gaat, wat voor contract je hebt (regulier of juist energie uit wind, water of zon) en wij gaan er mee aan de slag. Zodra we je verzoek tot opzeggen binnen hebben, krijg je van ons een bevestiging dat we ermee aan de slag gaan. Daarna zorgen wij dat we contact hebben met de energiemaatschappij om het contract volledig (of gedeeltelijk, net wat van toepassing is) op te zeggen. Uiteraard houden we op de hoogte van de correspondentie. Zo laten we je weten wanneer het opzeggen is voltooid. Mocht het opzeggen onverhoopt en om welke reden dan ook niet lukken, dan zijn we altijd bereid dit nog een keer te verwerken. Soms zijn er slechts aanvullende gegevens nodig om de opzegging af te ronden. Wanneer je wilt, kunnen we dus een tweede poging tot opzeggen ondernemen, zodat ook die rompslomp aan je voorbij gaat.

Energie Direct opzeggen

Energie Direct is een Nederlandse energieleverancier die stroom en gas levert aan zowel particuliere als zakelijke klanten. Het bedrijf is in 2002 opgericht en is eigendom van N.V. Nuon Energy, een dochteronderneming van Vattenfall.Energie Direct onderscheidt zich van andere energieleveranciers door het aanbieden van scherpe tarieven en het bieden van eenvoudige en transparante producten. Het bedrijf stelt dat het haar klanten niet lastig valt met ingewikkelde contracten en ondoorzichtige prijzen. Energie Direct biedt daarom alleen vaste tarieven aan, zodat klanten altijd weten waar ze aan toe zijn.Naast de scherpe tarieven, richt Energie Direct zich ook op het leveren van groene energie. Het bedrijf heeft als doel om haar klanten te voorzien van duurzame energie en investeert daarom sterk in duurzame energiebronnen, zoals wind- en zonne-energie.Energie Direct is een van de grotere energieleveranciers van Nederland en heeft meer dan 300.000 klanten. Het bedrijf is vooral bekend geworden door haar reclameslogans en televisiereclames.

Vattenfall opzeggen 

attenfall is een Zweeds energiebedrijf dat in Nederland actief is als energieleverancier. Het bedrijf levert stroom en gas aan zowel particuliere als zakelijke klanten. Vattenfall heeft als doel om binnen één generatie fossielvrij te zijn en investeert daarom sterk in duurzame energiebronnen.Vattenfall is een van de grootste energiebedrijven van Europa en produceert energie uit verschillende bronnen, waaronder waterkracht, wind, zon en biomassa. Het bedrijf heeft verschillende duurzame energieprojecten in Nederland en daarbuiten, waaronder windmolenparken en zonnepanelenprojecten.Naast het leveren van duurzame energie, richt Vattenfall zich ook op het ontwikkelen van innovatieve energie-oplossingen. Zo heeft het bedrijf bijvoorbeeld slimme laadoplossingen voor elektrische auto’s ontwikkeld en is het betrokken bij de ontwikkeling van energieopslag en slimme netwerken. Vattenfall wil samen met haar klanten bijdragen aan een duurzamere wereld en biedt daarom ook energiebesparende producten en diensten aan.In Nederland is Vattenfall ook eigenaar van de energiecentrales Hemweg en Velsen. Vattenfall wil deze centrales uiterlijk in 2030 sluiten, om de transitie naar duurzame energie te versnellen.

Essent opzeggen

Essent is een Nederlandse energieleverancier en levert stroom en gas aan zowel particuliere als zakelijke klanten. Het bedrijf is opgericht in 1999 en is onderdeel van innogy SE, een Duits energiebedrijf. Essent heeft als doel om bij te dragen aan een duurzame energievoorziening en investeert daarom sterk in duurzame energiebronnen.Essent produceert zelf geen energie, maar koopt deze in op de energiemarkt. Het bedrijf richt zich op het leveren van duurzame energie aan haar klanten en heeft verschillende duurzame energieprojecten in Nederland en daarbuiten, waaronder windmolenparken en zonnepanelenprojecten. Essent biedt ook energiebesparende producten en diensten aan om haar klanten te helpen energie te besparen.Naast het leveren van duurzame energie, richt Essent zich ook op het ontwikkelen van innovatieve energie-oplossingen. Zo heeft het bedrijf bijvoorbeeld slimme thermostaten ontwikkeld en is het betrokken bij de ontwikkeling van energieopslag en slimme netwerken.Essent is een van de grootste energieleveranciers van Nederland en heeft meer dan 2,5 miljoen klanten. Het bedrijf wil samen met haar klanten bijdragen aan een duurzame wereld en heeft daarom verschillende duurzaamheidsdoelstellingen gesteld.

Greenchoice opzeggen

Greenchoice is een Nederlandse energieleverancier die groene energie levert aan particuliere en zakelijke klanten. Het bedrijf is opgericht in 2001 en heeft als doel om bij te dragen aan een duurzamere wereld. Greenchoice investeert daarom sterk in duurzame energiebronnen en stimuleert haar klanten om ook duurzamer te leven.Greenchoice produceert zelf geen energie, maar koopt deze in bij duurzame energieproducenten. Het bedrijf is op deze manier verzekerd van 100% groene energie. Greenchoice richt zich op het leveren van groene energie tegen scherpe tarieven en biedt verschillende duurzame energieproducten aan, zoals zonnepanelen en windtegoeden. Het bedrijf werkt samen met verschillende duurzame energieprojecten in Nederland en daarbuiten.Naast het leveren van groene energie, richt Greenchoice zich ook op het stimuleren van haar klanten om duurzamer te leven. Het bedrijf biedt daarom verschillende diensten en producten aan om energie te besparen en zelf energie op te wekken. Zo biedt Greenchoice bijvoorbeeld advies op maat aan en organiseert het workshops en evenementen om haar klanten te informeren over duurzaamheid.Greenchoice is een van de grotere energieleveranciers van Nederland en heeft meer dan 600.000 klanten. Het bedrijf heeft als doel om de energietransitie te versnellen en wil haar klanten hierbij helpen.

Eneco opzeggen

Eneco is een van de grootste duurzame energiebedrijven in Nederland. Het bedrijf produceert, levert en handelt in duurzame energie uit onder andere wind, zon en biomassa. Eneco is opgericht in 1995 en is sindsdien uitgegroeid tot een internationaal bedrijf met activiteiten in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.Eneco richt zich op het leveren van duurzame energie aan particuliere en zakelijke klanten. Het bedrijf heeft als doel om binnen één generatie fossielvrij te zijn en investeert daarom sterk in duurzame energiebronnen. Eneco heeft verschillende duurzame energieprojecten in Nederland en daarbuiten, waaronder windmolenparken en zonnepanelenprojecten.Naast het leveren van duurzame energie richt Eneco zich ook op het ontwikkelen van innovatieve energie-oplossingen. Zo heeft het bedrijf bijvoorbeeld slimme thermostaten ontwikkeld en is het betrokken bij de ontwikkeling van energieopslag en slimme netwerken. Eneco heeft als doel om samen met haar klanten bij te dragen aan een duurzamere wereld.